Arqueologia:

1967. X Congrés Nacional Arqueologia. Maó. Vídeo enregistrat i editat per JMP.

Programes documentals a TVE, TVE 2, Antena3 Balears i TV Mallorca:

1980- Participa en el programa de TVE a Catalunya Les Nostres Coses: Les Illes .

1981- Participa en el programa de TVE a Catalunya Les Nostres Coses: Els Primers Pobladors.

1981-1984 -Participa com a coordinador a la sèrie documental La Ruta dels Almogàvers. El capítol III de la sèrie va ser La venjança catalana i el capítol IV Els ducats catalans a Grècia. En aquest periode, durant el qual es va realitzar, produir i emetre la sèrie, JMP va publicar una sèrie de reportatges sobre aquesta mateixa temàtica al diari Baleares.

1982- Participa en el programa de TVE a Catalunya La Nostra Gent: Ramon Llull .

1983- Participa en el programa de TVE a Catalunya Les Nostres Coses: Pirates i Corsaris .

1984- Participa com a assessor a la sèrie documental de TVE de Catalunya Les Nostres Coses: Els vells palaus de Mallorca .

1984-1985- Participa com a historiador i assessor històric, en el documental L’ aventura dels catalans de TVE a Catalunya. Alguns episodis de Catalans a l’Àfrica són:
Programa 1: Pròleg ; 2: De Mallorca a Algèria ; 3: Del cristianisme a l’islam, Anselm Turmeda ; 4:L’illa de Djerba .

1986- Participa fent la coordinació i la documentació de la sèrie documental El legado de las Islas de TVE sobre illes de la Mediterrània que tenen empremtes catalanes:
Els programes són: Sicilia, Creta , Baleares 1ª parte , Baleares 2a parte, La isla de Djerba, Cabrera i El legado ecológico  Archipiélago de las Islas Medas y el archipiélago de Cabrera.

1986. Recull d’imatges, comentaris i diaris elaborat per Josep Sardà i Prat (que va ser realitzador de TVE): El legado de las Islas.

1986- Participa en el programa de TVE a Catalunya Els anglesos a Menorca.

1986 -Participa com a historiador en el programa Les Nostres Coses: Menorca de TVE a Catalunya.

1986-Participa com a assessor històric en el documentari Catalunya misteriosa de TVE.

1989- Participa com a historiador i guionista expert en el programa La Finestra de TVE Catalunya: Els jueus de Mallorca.

1995- Dirigeix i escriu el guió del documentari per a TVE de Catalunya  Cabrera, encantadora i tràgica. Es va emetre el 1997.

Recull d’intervencions de JMP al programa Plató 3 Antena 3 a les localitzacions següents: 1-Santa Ponça, conquista de Mallorca pel rei En Jaume (Calvià); 2. Torre de Cala Pi (Llucmajor); 3. Porta de la Conquesta o de Santa Catalina [Santa Margalida] (Palma); 4. Santuari talaiòtic de Son Oms (Palma); 5. Els foners balears (Palma); 6.Tapadores de sitjots (Llucmajor); 7. Plaça de la Drassana. Capità Jaume Ferrer (Palma); 8. Font d’en Baster o de na Bastera (Palma); 9. Taula d’Horacio de Eguia (Calvià).

2007 – Els noms de Mascaró Pasarius i Salvadors de topònims. TV de Mallorca.

Guardons i reconeixements:

1996. Medalla d’Or de les Illes Balears a JMP. Maó-Ciutadella. TVE 2. Amb motiu de l’acte solemne, JMP va fer un breu discurs d’agraïment.

1996. JMP Fill Il·lustre d’Alaior a títol pòstum. Alaior (versió resumida).
Vídeo enregistrat per Joan Pons Jover (versió extensa).

Any Josep Mascaró Pasarius (1923-2023)

Conferència de Xavi Gomila: Josep Mascaró Pasarius salvaguarda de la toponímia de Menorca. Saló d’actes Convent de Sant Diego. Alaior 14-9-23

Conferència de Joan de Nicolás: Josep Mascaró Pasarius i l’arqueologia menorquina. Saló d’actes Convent de Sant Diego. Alaior 28-9-23

Conferència de Josep Pons Fraga: Josep Mascaró Pasarius (1923-1996). Les seves aportacions en arqueologia, toponímia, edició i història. Saló d’actes Convent de Sant Diego. Alaior 19 10 2023