Mapa General de Mallorca.Croquis topográfico a escala aprox. 1:31.250 . [1ª ed.]. Mahón: [JMP], 1958 (Imprenta M. Sintes). 68 fulls de 31,5 x 43 cm, en color.

Encara que al Mapa General de Mallorca editat per JMP no es fa cap esment a canvis d’edició, el que és cert és que trobam variacions en algunes làmines entre els dos exemplars que la família té. Com que el mapa es lliurava làmina a làmina i es venia per subscripció, suposam que JMP feia els canvis que trobava oportuns només sobre algunes làmines. A l’exemplar més antic hi ha 10 làmines diferents de les de l’exemplar adquirit el 1979, que hem catalogat com a 2ª edició. I també hi trobam 11 làmines d’heràldica que no apareixen a la segona edició.


Conté:
1 làmina amb els escuts dels municipis de Mallorca en color. Imprès a la impremta Al·lès, Ciutadella.
1 làmina amb la llegenda en color i 30 dibuixos d’edificis i monuments de Mallorca [fets per JMP], en blanc i negre: talaia de les Ànimes, Banyalbufar: oratori de Crestatx, la Pobla; palau de l’Almudaina; Jaume I, conqueridor de Mallorca; la Llotja; Son Torrella, Santa Maria; talaiot de la Canova, Artà; Son Catlar, Campos; la Seu; castell de Bendinat, Calvià; església de Santanyí; coves de Campanet; castell de Santueri, Felanitx; església de Binissalem; església de Sóller; castell del Rei, Pollença; església d’Inca; cartoixa de Valldemossa; Mare de Déu de Lluc, patrona de Mallorca; Canyamel, Capdepera; casa de fra Juníper Serra; talaiot de Capocorb Vell, Llucmajor; Banys Àrabs; arc de l’Almudaina; porta de Xara, Alcúdia; palau de Manacor; molí de Sineu; castell de Bellver; Son Mas, Andratx; església de Selva.
[Heràldica del Mapa General de Mallorca]: 1 full amb els “Títulos del reino concedidos a mallorquines o radicados en Mallorca (Datos facilitados por la Unión de la Nobleza del antiguo Reino de Mallorca)”; 1 10 fulls d’heràldica:  “Lámina nº 1 de Heráldica del Mapa General de Mallorca / J. Mascaró Pasarius”, “Lámina nº 2 de Heráldica del Mapa General de Mallorca” etc. Impresos a la impremta Al·lès, Ciutadella.
1 “Mapa director del de Mallorca”, en color, amb els escuts dels munjcipis en blanc i negre, imprès a la impremta M. Sintes de Maó.
53 làmines del mapa per sectors, en  color a 4 tintes, impreses a la impremta M. Sintes de Maó.
DL PM 474-1958.
Per a l’autorització de publicar el Mapa General de Mallorca, Josep Mascaró Pasarius va haver de mantenir una constant i esgotadora correspondència amb el Consejo Superior Geográfico. Els havia d’enviar cada làmina i aquest organisme responia gairebé sempre que només l’autoritzava si hi feia una sèrie de canvis, que sobretot es referien a l’ortografia dels topònims. JMP pacientment i punt per punt argumentava i defensava el que havia escrit a la làmina en qüestió. Finalment, el Consejo Superior Geográfico li va reconèixer la bondat dels seus arguments. Vegeu la correspondència de qual disposam.